Als de weken gaan tellen...
Blijf op de hoogte en volg Jennie
12 September 2012 | Nederland, Achterberg
In Beit Jala staat Huize Jemima. In dit tehuis worden kinderen en jongeren verzorgt en begeleid die een verstandelijke of meervoudige beperking hebben. Ik hoop hier een half jaar te gaan werken.
Een aantal voorbereidingen zijn al getroffen. Ik heb een paspoort aangevraagd, ben begonnen met een engelse thuisstudie en heb al wat informatie gekregen over het werk wat ik mag gaan doen.
Vandaag heb ik het vliegticket geboekt.
D.v 1 februari 2013 hoop ik om 7u in de ochtend te gaan vliegen met Swiss air... Om 14.40 hoop ik mijn eerste voetstappen in Israel te zetten.
D.v. 31 juli 2013 hoop ik om 22.30 weer op Nederlandse bodem te staan.
Afgelopen zaterdag is er een zangavond geweest t.b.v. Huize Jemima. Dit vergde heel wat voorbereidingen. Nu heb ik, naast het werk, alle tijd om me voor te bereiden op de reis naar Israel. Nog even studie maken van de Engelse curus en natuurlijk ook wat Arabische woordjes opzoeken.
Ook ga ik maar eens lijstjes maken van wat er allemaal mee moet en wat ik daarvoor nog aan moet schaffen.
Nu het ticket geboekt is, komt het wel heel dichtbij! Ik heb er heel veel zin in, al kijk ik wel een beetje op tegen het afscheid wat er aan verbonden is. Maar daar ontkom ik niet aan!
Ik zie er naar uit om de kinderen en de werkers in Jemima te mogen leren kennen en iets voor hen te betekenen. Via deze weblog hoop ik u/jou op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen en te zijner tijd natuurlijk de reis en het werk in Israel (Palestina). Vind u/jij het leuk om dit te volgen, schrijf u/jou dan in voor de maillinglist op deze weblogpagina. U krijgt dan een mailtje als er een reisverslag geplaatst is.
Allen het goede toegewenst!
12 September 2012 - 13:38
Willemina Kloppenburg:
Lieve Jennie,
We zullen je missen. Ik hoop dat je een goede tijd hebt in Israel!
Groetjes Willemina -
19 September 2012 - 19:32
Marielle:
Jennie!
Leuk om je verslag te lezen meid! Ik snap zo dat je er zin in hebt...en ja, afscheid nemen is nooit leuk! Ik tel met je de weken af hoor!
10 Oktober 2012 - 22:56
Wilma Den Hertog:
Leuk om te lezen! Je staat bij mn favorieten. En wie weet tot zien we elkaar in Israel. Of Palestina. -
08 November 2012 - 15:54
Willemina Kloppenburg:
gelukkig duurt het nog een paar maand voordat je weggaat.
kunnen we je nog een poosje zien.
:) -
24 December 2012 - 21:26
Sanneke:
Mooi verslag Jen!:)
Niet zo leuk dat 1 februari al zo dischtbij komt.
Een extra reden om er nog een gezellige maand van te maken!
Fijne dagen en veel succes met alle voorbereidingen!
Woensdag uit de kerk kom je toch?;) Gezellig!
Succes meid!
Tot spreeks.
Liefs San. -
28 December 2012 - 14:03
Willemina:
harmen vraagt of je wel echt naar Israël wil. :)
hoelang duurt het nog.
nog ongeveer een maandje toch??
groetjes willemina -
08 Januari 2013 - 21:12
Jan Willem :
op moment van schrijven was er nog geen palestijnse staat.
en volgens mij nog steeds niet werkelijk. ze betaen nog steeds met israelisch geld..
heb je alles klaar nu?
veel tijd om te reizen?
good luck, and don't forget your biebel.
shalom