Alweer de laatste dag - Reisverslag uit Bethlehem, Palestina van Jennie Hubers - WaarBenJij.nu Alweer de laatste dag - Reisverslag uit Bethlehem, Palestina van Jennie Hubers - WaarBenJij.nu

Alweer de laatste dag

Door: Evelien en Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

02 Maart 2015 | Palestina, Bethlehem

Lieve allemaal,

Mooie dingen gaan snel voorbij. We hebben onze koffers weer gepakt en hopen over ruim 5uur naar Ben Gurion te vertrekken.
Ook de laatste dagen hebben we veel gezien en meegemaakt.
Tijdens het dagje strand zijn we flink bijgekleurd en hebben we gezwommen in de Middellandse Zee. En dat in februari!
Vrijdag zijn we naar de Bijbelse dierentuin geweest. Een grote diversiteit aan dieren, die vroeger in Israel leefden. Foto`s hopen we woensdag of donderdag te plaatsen. Vrijdagavond hebben we het begin vd de shabbat meegemaakt bij de Klaagmuur. Indrukwekkend om zoveel Joden bij elkaar te zien bidden en lezen. Wat zou het een wonder zijn als ook deze mensen mochten gaan zien wie de echte Messias is.
Samen met een Joods-christelijk echtpaar hebben we de shabatsmaaltind mogen gebruiken. Het was een goed samenzijn.
Zaterdagochtend hebben we de dienst bezocht in de gemeente van ds. Ben Zvi. Een lange en indrukwekkende dienst, waarin Gods Woord mocht klinken, vanuit de Thora en vanuit het nieuwe Testament.
Ook in Jeruzalem heerst er Shabbatsrust. Althans, in de nieuwe stad. In de oude stad is het een drukte van belang. In het Arabische gedeelte wordt gekocht en verkocht. S avonds kregen we bezoek van de Nederlandse vrijwilligers. Het was gezellig en echt op zn Arabisch.
Zondag hebben we zondag gehad. Lopend naar Bethlechem voor de kerkdienst en verder thuis geweest.
Ook vandaag was het een lange dag. Vanochtend het indrukwekkende bezoek aan Yad Vashem. Het holocaustmuseum wat ons herinnert aan de gruwelijke dingen vd WO2. Verschrikkelijk hoe de mensen werden (worden) behandeld.
Na een bezoek aan de Joodse markt en het afscheid van onze vrienden in Jeruzalem, hebben we Bethlechem nog even verkend en onze afscheidsmaaltijd gegeten. Daarna natuurlijk het afscheid van Jemima en fam. t Lam. Hartverwarmend, maar ook weemoedig. Wanneer zullen we elkaar weerzien?

We gaan gauw van onze rust genieten en hopen u nog wat foto`s te sturen.

Liefs vanuit Bethlechem!
Evelien en Jennie

• 03 Maart 2015 - 08:04

Mariëlle:

Ja Jennie, het is inderdaad wat je schrijft. Aan al het moois komt ook een einde. Geniet daarom nog van de laatste dagen en wens jullie een goede terugvlucht! Vooral het afscheid van Jemima lijkt me lastig joh, net iedereen weer ontmoet en nu weer te moeten vertrekken. Nou, tot ziens weer in Nederland!

Liefs, Mariëlle

• 03 Maart 2015 - 08:33

Lea Van Den Nieuwendijk:

Dag Dames,

Ja,moeilijk om weer afscheid te nemen he? Een goede thuisreis toegewenst!